Ukončení laktace

Dobrý den, 3x během 3,5 měsíce se mi zopakovala mastitida, proto jsem se po dohodě s lékařkou rozhodla syna odstavit. Dostala jsem Dostinex v dávkování 0,5-0-,05 po dobu dvou dnů. Prsa se přestala nalévat, ale pořád cítím v prsou "tužší" místa. Je správné je lehce odstříkat, aby nedošlo k zatvrdnutí a k zánětu nebo je lepší počkat až se mléko samo vstřebá? Nevím jestli by odstříkávání byť mírné a třeba jen 2x denně nemohlo laktaci zase rozjet. Prsa chladím ledovými zábaly a piju šalvěj. Děkuji

Odpověď odborníka:

Optimální je odstříkat a pak silně stáhnout třeba složeným prostěradlem příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: