Ukončení léčby antidepresivy

Dobry den p. dr., chtel bych se zeptat co je signal pro psychiatry pro ukonceni lecby antidepresivy pri diagnoze 41.2. Zadne akscesy jsem nemel nikdy, jen prisla ta psychucka nepohoda a dostal jsem se k tomuto lekari. Samozrejme neuvazuju ze bych s lecbou skoncil sam, to necham na p.dr. . Posledni dobou, kdyz prijdu k panu dr. tak se me zepta jak se dari. Jsem v pohode, je mi dobre a to mu taky reknu. Dostanu dalsi prasky a jdu domu. Nebo napr. jak dlouho mi musi byt takto dobre aby si p. dr. byl jisty ze lze bud snizit davku nebo leky uplne vysadit. Jedna se napr. o 1 rok nebo radove leta? Jen tak pro orientaci. Rad bych slysel nezavisly nazor proto se neptam primo meho lekare. Dekuji Vam za odpoved.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jiří, že se neptáte svého lékaře, je chyba. Protože jak dávkování, tak doba užívání a způsob vysazování je velmi individuální. Nezávislý názor Vám tedy nikdo, kdo Vás nezná, nemůže poskytnout. Kdybych chtěl být tvrdší, zeptal bych se, proč k němu chodíte, když mu nevěříte? Průměrně se doba léčení Vaší poruchy uvádí od 12 do 18 měsíců, zásadně se sbižují dávky až když se viditelně prodlužuje doba denního slunečního svitu. Pro mne jsou tou hranicí Velikonoce. Ale každý z nás má svou vlastní klinickou zkušenost. Nejlepší by tedy bylo, kdybyste se ho zeptal přímo.

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: