Ukončení užívání antikoncepce

Dobrý den chtěla jsem vás poprosit a požádat o vysvětlení.Asi 6 let beru antokoncepci tri regol 21+7.Zpočátku jsem nic nepociťovala,nyní asi tak rok mám špatné nálady,jsem nervozní,stále křičím na dceru i na manžela,nic mně nebaví a chuť na sex nemám už tak 5 let.Chci se zeptat zda by to mohlo být z užívání antikoncepce. A další otázka je,jakým způsobem mám ukončit braní antikoncepce.Zda mohu ze dne na den v kterémkoliv stádiu užívání(myslím například ve 11 dni užívání)nebo musím počkat až doberu platíčko nebo ještě další možnost u těchto prášků až dojedu k červeným pilulkám před menstruací a pak teprve ukončit.Děkuji za odpověď Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepcí to být může, příčina může být i jinde. 1.vysaďte antikoncepci,ale až doberete poslední tabletu z platíčka. Nezačínejte nové.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zvýšená činnost štítné žlázy – tyreotoxikóza (hypertyreóza)
Spánek: škodí ho moc i málo. Kolik je tedy „tak akorát“?
Slezina
Články: Slezina
Slezina je orgánem s mnoha...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Články: Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Na první pohled se výše...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Články: Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Přijít o nenarozené miminko...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Podezření na střevní zánět znamená podstoupit důkladné vyšetření
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: