Ulcerosní kolitida a těhotenství

dobry den uz 6 let ma ulcerozni proktokolitidu.beru leky asacola nekdy antocort.Stolici mam 12xdenne 4x za noc.vetsinou jsou s tolice s krvi.byla u me take zjistena hypochromni anemie pri krevnich ztratach z GIT.dochazim na hematologii na injekce Ferlecit.vetsinou se mi stava ze neudrzim stolici.zanet mam podle koloskopie od konecniku 5O cm ve stale aktivnim procesu.zucastnila jsem se i nekolika vyzkumnych studii ale bez efektu.je mi 35 let a chtela bych take planovat tehotenstvi myslite ze v tehotenstvi muzu mit nejake problemy.dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Samozřejmě by váš střevní zánět v době početí měl být stabilizovaný, rozhodně nedoporučuji pokoušet se o miminko nyní v aktivním stadiu. Předpokládám, že léky, které berete jsou ve formě čípků či klyzmat. Pokud při této léčbě je zánět stále aktivní, bylo by možná na místě přistoupit k léčbě celkové - to však musí posoudit váš oš. lékař na základě aktuálního zdrav. stavu. Pokud budete stabilizovaná, můžete otěhotnět, ale vaše těhotenství bude rizikové a budete zvýšeně sledovaná.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když imunitní systém útočí do vlastních řad
Články: Když imunitní systém útočí do vlastních řad
Každé zdravé tělo reaguje...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Ženská ejakulace
Články: Ženská ejakulace
Ženskou ejakulaci neboli...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mononukleóza
Články: Mononukleóza
Mononukleóza je infekční...
Je možné se  z rakoviny vyléčit „navždy“?
Články: Je možné se z rakoviny vyléčit „navždy“?
Rakovina v některých...
Opakované bolesti hlavy? Nechte si zkontrolovat krční páteř!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: