Ulcerózna kolitída

Dobrý deň, už 7 rokov mám diagnostikovanú ulceróznu kolitídu a momentálne som už piaty rok v remisii. Užívam Salofalk 500 2x2 tbl denne. Včera som ale objavila v stolici krv. Naposledy som mala krvavú stolicu pri poslednom relapse. Vtedy som ale okrem toho mala silné bolesti brucha a hnačky. Teraz nemám žiadne ťažkosti - ani bolesti, ani hnačky (stolica 1 až 2 krát denne). Moja otázka je, či krv v stolici pri ulceróznej kolitíde ihneď znamená relaps alebo môže ísť len o nejaké podráždenie čreva a môže sa to upokojiť? Zvýšila som si pre istotu dávku tabliet na 4x2tbl denne. Samozrejme viem, že najlepšie je navštíviť gastro,aby mi z krvi preverili zápalové merkery,ale o pár dní cestujeme na dovolenku a tak to pravdepodobne dovtedy nestihnem.Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o krev při ulcerózní kolitidě, hemeroidech nebo trhlině v oblasti konečníku. Bohužel nemůžu blíže posoudit. Po návratu z dovolené doporučuji navštívit Vašeho gastroenterologa.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: