Ulcerozní kolitida

Dobrý den, Je mi 30 let, mám Ulcerozní kolitidu 9 měsíců ale i při brání léků,asacol,imuran,pantoprazol. Je nemoc stale aktivni, muze to byt tim ze obcas porusim dietu nebo by se mela zmenit lecba? Omezuje me to to dost, protoze v zadne praci nevydrzim, a ted se mi k tomu pridal i zanet zaludku, ktery se doufam uz nevrati. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Váš problém je vážný, nenabyl jsem dojmu, že byste ho až takto chápala. Ptáte se na léčbu a při tom porušujete životosprávu. Ta životospráva je ale důležitější. Vy byste vlastně chtěla kouzelnou tabletku ... Ta neexistuje. Vlastně moje současná profesní dráha začala tím, že jsem neměl úspěchy v léčbě ulcerózní kolitidy, i u těch klientů, kteří životosprávu dodržovali. Tak jsem se dostal k celostní medicíně, kde je ale důraz na životosprávu ještě větší. Ti co mne poslechli už kolitidu nemají a nebudou ji ani mít a jsou bez léčby. Začíná se tím, že se nepijí vůbec žádné kofeinové nápoje (tedy ani káva), nejí se vůbec ovoce a nic, co obsahuje bílou (tedy lépe řečeno pšeničnou) mouku. To je sice těžké, ale funguje to. Je potřeba ovoce nahradit zeleninou, ve vašem případě pouze a jenom tepelně upravenou (tedy žádnou syrovou zeleninu) a mouka se nahradí bramborem (nejlépe ve slupce a na páře). Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: