Ulcerózní kolitída

Prosím o radu.Více jak 20 let mám Ucerozní kolitidu.Po dlouhé době jsem v remisi.Ale bohužel mám bolesti všech kloubů včetně páteře cca 2 roky.Díky velkým problémům jsem přerušila živnost duben 2016 s tím,že se musím dát dopořádku.Bohužel léčba je zatím neúspěšná.Nález na MR-mícha je bez známek jednoznačného patologického signálu,drobné nehomogenity signálu spíše jen artefakty.V krčním úseku vleže napřímená krční lordosa až s náznakem kyfotizace C4/5.V etáži C4/5 je patrný dorzální posun ploténky mediální a mírně doprava paramediálně s částečným omezením ventrálního arachnoidálního prostoru bez tlaku na míchu.V etáži C5/6 osteochondrosa s posterolaterálními osteofyty oboustranně s omezením průběhu obou kořenových pochev C5.V hrudním úseku malá protruze disku Th 7/8 mediálně,s částečným omezením ventrálního arachnoidálního prostoru,bez tlaku na míchu.Obratlová těla v hrudní páteři s drobnými nerovnostmi krycích ploch Th9-12.ventrální ostefyty.Závěr mediální posun disku C5/6 a menší posun disku Th 7/8 mediálně.Neurologický nález-chronické polyartralgie,polytopní vertebrogenní algie C,Th i LS oblasti páteře v.s.na podkladě základného zánětlivého onemocnění průvodného k Ge diagnóze.Revmatologie-bez průkazu revmatologického onemocnění.Rtg šikmých obratlů - Kloubní štěrbiny nepravidelné šíře,sklerotizace v okolí,osteofyty při kaudálních okrajích SIK.RES artróza SIK bilat. Rtg kyčle coxartróza rok 2013 od té doby nebyl rentgen.Bolest jak při chůzi,tak v leže.Golfový a tenisový loket včetně šlach a celková slabost horních končetin.Podstoupila jsem laser 2x po 10.V noci se probudím s pokřivenými prsty,které brní.Bolest loktů se stupňuje.Běžné úkony,jsou pro mě velice bolestivé.Píchání v ramenách,kotníkách včetně šlach,bolest plosek.Únava kolen,v pravém koleni praskání a lupání vnější strana, bolest putuje až do lýtka a vnitřní strana je mírně nateklá a občas bolestivé píchání.Páteř se mi blokuje,takže mám každý den bolesti hlavy a v bedrech mě tak pálí a píchá,že nevím jestli mám sedět,nebo ležet.Občas píchání v pravím třísle až do vnitřní strany stehna.Podstoupila jsem léčbu infuzí a rehabilitace.Tento rok už 2 krát.Také jsem byla letos hospitalizovaná s nefritídou.CRP bylo 264.Mám léčený vysoký krevní tlak a také se léčím s kyselinou močovou 544.V krku streptokok typu C.Ráda bych se informovala,jak by jste postupoval v další léčbě a zda všechny tyto potíže patří k Ulcerózní kolitídě a co to všechno znamená..Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Myslím si, že potíže mohou patřit k ulcerózní kolitidě. Jedná se o parainfekční artritidu. Kdy při chronickém zánětu jsou postižené klouby. Nevím, jako máte léčbu na ulcerózní kolitidu, jistě je ke zvážení pulzní terapie kortikoidy. Nálezy musí zvážit lékař, který Vás dispenzarizuje s ulcerózní kolitidou.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: