Ulcerozni kolitida

Zdravím vás pane doktore. Jsem pacient s ulcerozní kolitidou od r.1995 měl jsem postižené celé tl. střevo kde hrozila perforace.nastal remitující pruběh 12/2001 poslední exacerbace od r.2008,2009-dlouhodobě trvající lehká aktivita-ulcerace sigmatu od 28.4.2009 nasazena terapie AZA přechodně vysazena pro generalizovanou systemovou herpetickou infekci (1/2010) od 5/2010 exacerbace choroby tot-tvar,hnis.stadium. Sigmoideoskopie-4/2010:Distalní postížení rektosigma-drobné poch ulcerace nyní jsem na atb. Lékař mi sdělil že poslední možností je bioléčba.Prosím vás o radu co je to za léčbu jaké jsou výhody a nevýhody, nebo vyléčila by mě zcela tato medikace? Je tato léčba ovlivněna i věkem(je mi 28 let)? Mockrát děkuji za odpoved´Tom

Odpověď odborníka:

Biologická léčba může zmírnit až potlačit průběh zánětlivé reakce. Doporučuji pročít stránky pod tímto odkazem: http://www.cilena-lecba.cz/ulcerozni-kolitida Z toho, co píšete, se domnívám, že u Vás byly vyčerpány standardní možnosti léčby, a že u Vás biologická léčba je na místě. Vyléčení Vám nelze slíbit, ale v případě úspěchu dlouhodobu remisi ano. Biologická léčba se u UC používá již dlouho a jsou s ní již velké zkušenosti. Jako u každého léčebného postupu jsou s biol. léčbou spojena určitá rizika (např. infekce), ale na druhou misku vah je nutné položit případné riziko z neúspěšné nebo nedostatečné léčby. O bezpečnosti biologické léčby svědčí i to, že lze v některých případech aplikovat i v těhotenství.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chřipka při cukrovce
Články: Chřipka při cukrovce
Pokud máte cukrovku neboli...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Vyšetření krve u diabetika
Články: Vyšetření krve u diabetika
Je ve vlastním zájmu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření prostaty konečníkem? Chvilka, kterou zvládnete
Hypotenze
Články: Hypotenze
Hypotenze je označení pro...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: