Ulcerozni kolitida a leky

Dobry den,byla mi zjistena ulcerozni kolitida a beru lek Mesavancol,dve tbl denne pri snidani,od meho urologa jsem dostala lek Uro-Vaxom(imunoterapie infekci mocovych cest) na tri mesice,jedna tbl denne..chtela jsem se zeptat zda je mozne tyto dva leky kombinovat ? Muzou mit tyto dva leky vliv na funkcnost hormonalni antikoncepce??Dale jsem se chtela zeptat,u leku uro-waxom v pribalovem letaku je napsano u jeho charakteristiky,ze stimuluje T-Lymfocyty..ja mam lehce zvysenou hodnotu lymfocytu..nemuze se tim jeste zvysit?Dekuji za odpoved,hezky den.L.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně NENI imunomodulační léčba (Urovaxom) u autoimunitních zánětů /ke kterým UC - ulcerosní colitida patří/ doporučovaná. Pokud ale byste ji chtěla užívat, rozhodně je dobré konzultovat před začátkem užívání Urovaxomu nasazení léku s lékařem, který vede vaši léčbu ulcerosní colitidy. Neznám přesně váš nález a lékař by mohl rozhodnout o tom, že vám léčba Urovaxomem třeba neublíží. Měl by ale určitě o jejím začátku vědět a měl by ji odsouhlasit!!! Do té doby, než jej informujete, léčbu sama nezahajujte! Jinak oba léky nijak účinnost HA neovlivňují. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: