Ulcerózní kolitida a nízké crp

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je "normální" když mi bylo sděleno u doktora, že momentálně je UC pod kontrolou (CRP 3) a přitom se opravdu necítím že by UC byla v remisi? Mám UC rok levostranný typ a užívám prednison 20mg,imuran 50mg,controlog a salofalk. Trapí mě bolest kostí,silné bolesti břicha,unáva klasické příznaky UC. Na wc chodím v rozmezí 5-7x za den. Je opravdu pravda ze crp jednoznačne nepotvrdí zánět? Děkuji za odpověd :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, CRP je marker akutního zánětu. U autoimunitního onemocnění, zvláště pokud máte obtíže, bych ještě zkontrolovala sedimentaci, krevní obraz.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: