Ultrazvukové vyšetření kyčlí kojenců

Dobrý den.Prosím malému zjistili v porodnici vlevo nestybilní >> kyčel.abdukce billat volná,USG kyčlí vlevo 3a,v pravo 2a dle grafa.nosíme >> abdukční peřinku.Prosím jaká je pravděpodobnost že se to do 6 týdnů >> uzdraví??jestli je to možné že se to tak brzy srovná.a jaký bývá popřípadě další postup léčby??

Odpověď odborníka:

Konservativní léčba vhodným polohováním kýčle novorozenců a kojenců je velmi úspěšná s vysokou pravděpodobností plně fysiologického nálezu na kýčlích. Je třeba se ale řídit nejen sonografickým nálezem, ale také klinickým vyšetřením. V této kombinaci vám potom váš ortoped řekne další průběh a předpověď hojení.V tom směru se na něho musíte obrátit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: