Umělá výživa

Dobrý den paní doktorko,mám 2,5 měsíčního synka.Nekojím a dáváme po dohodě s lékařem Sunar Nutra Defense.Všeobecně se říká,že by měl sníst asi 6 dávek za 24 hodin,ale malej vyžaduje krmení co 2 hodiny i v noci. Přibírá až moc dobře. Za týden 450g . Doktor říkal,ať ho nechám klidně řvát,ale že mám prostě krmit po 3-3,5 hodinách.Zkouším mu dávat mezi jídlem i čaj,ale ten prostě nechce. Dokavaď nedostane mléko tak křičí.Už jsem zoufalá.Pár kamarádek mi poradilo,abych mu do sunaru přidala odměrku rýžové kaše.Přiznám se,že jednou jsem to zkusila a spal 5 hodin.Ale chtěla bych se zeptat,jestli by vadilo,kdybych to tak dělala i dál.Koupila jsem Nutrilon rýžovou kaši HA1.A popřípadě co by se stalo,kdybych mu i dala jen tu kaši bez sunaru tekutější ? Vím,že na obalu je napsáno od 4 měsíce,ale jestli to má pomoct hladovému bříšku ? Prosím poraďte.Předem moc děkuji. S pozdravem Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve dvou a půl měsících by mělo synkovi stačit mléko, Zařazovat pravidelně rýžovou kaši nebo dokonce nahrazovat jí mléko není moc dobrý nápad, zvlášť, pokud na Sunaru i bez kaše syn dobře prospívá (evidentně přibírá na váze, nemá zelenou stolici). Ještě mě napadlo - pláče skutečně kvůli hladu? Nebolí ho bříško nebo neuklidnilo by ho chování, nošení (prostě úzký kontakt s Vámi nebo jinou milou osobou), nebo i dudlík? Pokud opravdu vyžaduje mléko a nic jiného ho neuklidní, lze zkusit (raději po domluvě s Vaším lékařem) změnit značku mléka, třeba syna zasytí na delší dobu. Protože pokud by byl po delší dobu "překrmován" umělým mlékem, v budoucnu by mohl mít vážné problémy s obezitou. I proto Váš lékař nechce, abyste syna krmila častěji, než je potřeba.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: