Umělá výživa a ublinkávání

Dobrý den, mám 2-měsíční miminko. Už v porodnici jsem musela přikrmovat (pomocí injekční stříkačky) a zhruba od 5. týdne je už plně na UM. Nejdříve jsme měli klasický Nutrilon. Kvůli velkému blinkání jsme přešli na Nutrilon AR. Přechod na jinou stravu byl náročný, málo spala, pořád brečela. Po Nutrilonu AR přestala tolik ublinkávat, ale trápily jí střevní potíže (nadýmání, problémy se stolicí). Tak jsme přešli na Sunar Nutradefense (je to už cca 2 týdny). Střevní potíže se velmi zlepšily, ale zato začala hodně ublinkávat (a to i 3 hodiny po jídle, nejdříve mlíko a poté je ublinkávání jako sliny - nepřejídám jí). Je možné udělat směs těchto dvou Um? (Nutrilon Ar a Sunar Nutradefense). Na další přechod si už netroufám, malé to opravdu nesvědčí. Mohla by jste mi nějak poradit? Moc Vám děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý dn, určitě neměňte mléko po dvou týdnech - děti potřebují více času, aby si na něho zvykly a časté změny jim neprospívají. Dvě mléka dohromady bych nemíchala. Zkuste Sunar zahuš'tovat Nutritonem - začněte poloviční dávkou, než je doporučeno a pokud se po týdnu ublinkávání nezlepší, dávku můžete navýšit. Ukládejte dcerku do zvýšené polohy v postýlce (aby hlaviška byla výše než tělíčko), nechte jí důsledně odříhnout - klidně i přeruště krmení, odříhněte a poté pokračujte v krmení. Důležité je, zda dcerka přibývá na váze - pokud prospívá, ublinkávání je sice otravné, ale ničemu neškodí, ublinkává většina dětí. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: