Umělá výživa kojence

Dobrý den, dcera 3 měsíce, ze zdravotních důvodů jsem musela přestat kojit, po doporučení pediatra dávám Nutrilon 1. Dcera vypadá po dvou dnech spokojená, vypité množství se liší, někdy 150ml, někdy 60ml, zatím vždy po napití blinká. Je to dočasná reakce na novou stravu? Od narození blinkala-podáván antirefluxový sirup, po 6nedělí v pořádku. Jak dlouho mám zkoušet mléko podávat, bude-li blinkání trvat. Nejsem si jistá, zda jde o přepití nebo alergickou reakci. Děkuji Alice

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dávka 150ml je zbytečně velká, to by jistě mohla být holčička přepitá. Záleží, kolik dcerka váží, ale měla by vypít cca 130-160ml mléka na kilogram hmotnosti denně - celkovou dávku mléka na den je nutné vydělit obvyklým počtem krmení. Pokud blinkání do týdne nevymizí, zkuste nahradit klasický Nutrilon AR(antirefluxní) formulí, která je vyrobená přímo pro děti, které ublinkávají. Pokud by nepomohlo ani to, lze Nutrilon zahustit Nutritonem nebo během krmení podávat sirup, který jste již dávala během kojení. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: