Umělé oplodnění

Dobrý den,je mi 42 let,mám 2 děti z prvního manželství a to obě císařským řezem a spontální potrat ,na základě toho mi udělaly sterilizaci vaječníků.Jelikož jsem podruhé vdaná tak jsem se chtěla zeptat zda je možné podstoupit umělé oplodnění.Před lety jsem byla na laparoskopii a pokoušely se mi zprůchodnit vaječníky,ale marně.Můj manžel má bechtěrevovu nemoc.A je po operaci kyčelního kloubu.Chtěla jsem se Vás proto zeptat zda by bylo možné podsoupit umělé oplodnění i v tomto věku.Co mě vede k tomu abych se na to zeptala je to že se manžel vidí doslova ve své vnučce,kterou vidí strašně málo a dost špatně to nese. Děkuji Minaříková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po 2 císařských řezech se ženě další těhotenství obyčejně nedoporučuje. Jednalo by se o rizikové těhotenství. Nicméně teoreticky je možné umělé oplodnění podstoupit. Vzhledem k Vašemu věku byste si již proceduru hradila ze svého. Přesnou cenu by Vám sdělili v centru pro léčbu neplodnosti

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: