Unasyn v těhotenství

Dobrý den, jsem v 39.týdnu těhotenství a již tři týdny mám v moči krev, bílkovinu, eritrocit...Pani doktorka měla podezření na infekci močových cest a předepsala mi antibiotikum Penbene 1500000, které jsem doužívala již před týdnem. Po týdnu kdy jsem nebrala žádné léky mi byla moč znovu vyšetřena a situace je stále stejná. Pani doktorka mi po telefonu sdělila, že si mám přijít pro další antibiotika. Zkusíme prý Unasyn, Gyrablock. Ráda bych se optala zda jsou tato antibiotika v hodná k užívání v těhotenství a co může tato nákaza způsobit nenarozenému dítěti. A jak můžou zmíněna antibiotika ovlivnit plod v posledních týdnech. Předem děkuji za včasnou odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u Unasynu dosud nebylo prokázáno, že by poškozovalo plod. Naopak Gyrablok v těhotenství užívat nelze, mohlo by dojít k poškození chrupavky plodu. Navíc by bylo vhodné, aby moč byla vyšetřena kulktivačně, t.j. v mikrobiologické laboratoři. Měla byste však být vyšetřena celkově, protože krev v moči a bílkovina moči mohou znamenat i vážnější stav, například poškození ledvin. Určitě se nechte vyšetřit lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x