Únava

Dobrý den chtěla bych se zeptat je možné aby způsoboval lék na ředění krve Warfarin únavu? Od té doby co ho užívám kvůli transplantaci aortální chlopně jsem strašně unavená i když spím dostatečně. Může nadměrná únava souviset ještě s těžkým zákrokem ? Na operaci jsem byla před necelým rokem. Děkuji nashledanou

Odpověď odborníka:

Warfarin k únavě nevede (leda nepřímo, například pokud by zapříčinil krvácení - výsledná chudokrevnost se může únavou projevovat). K stavu po náhradě chlopně je obtížné se vyjádřit, neznám poslední echokardiografický nález. Doporučuji podrobné vyšetření (laboratorní, včetně ukazatelů zánětu, ECHO - pokud nebylo zcela čerstvě). Únava může být celkem neškodný příznak, zároveň ale první varovnou známkou nějakého onemocnění nebo komplikace. Lékař se Vás bude vyptávat na to, jak snášíte zátěž, zda nejsou nějaké nové obtíže, zda jste neprodělala úraz (např. s úderem do hlavy), na dietní zvyklosti, případné krvácení, zda netrpíte v poslední době třeba nadměrným smutkem a podobně.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: