Únava

Dobrý den paní doktorko, moc Vám děkuji za odpověď na předchozí dotaz. Omlouvám se, že píšu ještě jednou. Já jsem se asi ve svém předchozím dotazu nevyjádřila úplně přesně. Já v současné době nemám mononukleozu. Revmatolog mi říkal, že jsem ji v minulosti asi prodělala a zůstaly mi v těle protilátky, s kterými se můj organismus možná špatně vyrovnal, z čehož by prý mohla být ta únava. Ale je to asi spíš taková hypotéza, protože to má prý hodně lidí v těle. Jinak horečku ani bolesti v krku, které bývají při mononukleoze nemám a ani mi nebyla nikdy diagnostikována. Já Vám pro upřesnění napíšu výsledky mých krevních testů na mononukleozu a jestli byste se prosím Vás mohla k tomu ještě jednou vyjádřit, jestli je ta léčba kortikoidy vhodná. Moc Vám děkuji za ochotu. Ty výsledky jsou: Test: moje hodnoty: EBV VCA IgM ELISA 9 EBV EBNA IgM ELISA 0,35 EBV VCA IgG ELISA 73 EBV EBNA IgG ELISA 200 CMV IgG ELISA 10,8 CMV IgM ELISA 0,1

Odpověď odborníka:

Dobrý den, laboratorní hodnoty svědčí jasně pro prodělanou EB virosu někdy v minulosti a současná únava s ní asi nejspíše přímo souvisí. Otázkou je, jak reagovat, aby se nerozvinul únavový syndrom. Vaše tělo asi nedokáže spontánně reagovat a vyrovnat se plně s EB virosou, proto potřebuje pomoc. Proto bych nízké dávky kortikoidů neodmítala, protože mohou pomoci zklidnit zánět v těle a kdykoli se dají zase postupně vysadit. O unavovém syndromu existují spec.stránky, kde si pacienti vyměnují svoje zkusenosti i v alternativním směru (co dělat, jak zvýšit imunitu), najdete je ZDE: http://cfids.nezavislestranky.cz/index.php O kortikoidech kompletní info zkuste prostudovat ZDE: http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/lecba-lupusu/kortikoidy-a-lupus Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: