Únava

Vážený pane doktore.Je mi 45 let a již dva roky jsem po totální strumektomii pro Basedovu chorobu.Protože se můj zdravotní stav po této operaci nijak nelepšil,bylo mi zjištěno další autoimunní onemocnění Addisonova choroba.Od té doby užívám Letrix a Hydrokortison.Co mě však velmi trápí má neustálá únava,spavost a ztráta životví energie.Jsem schopna spát 15.hodin deně a zbytek času bojuji s malátností a únavou.To že zanedbávám úklid domácnosti,péči o sebe i kontakt s lidmi je toho důsledek.Krom těchto potíží mě neustále bolí hlava a snadno se zadýchávám.Jináč do poradny endokrinologie chodím pravidelně jednou za 3.až 4. měsíce.Prosí o radu jak mi pomoci od mých potíží.Předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše potíže jsou autoimunitního charakteru - to zanemá, že vaše tělo si vytváří protilátky proti orgánům vlastního těla, jakoby je "nepoznávalo". Tyto nemoci se velmi často kombinují (je jich přítomno více zároveň), proto bych vám radila, sehnat si kontakt na dobrého imunologa, který by vás komplexně vyšetřil a doporučil další speciální přístupy k léčbě bud stávajících onemocnění nebo je možné, že by se nalezly další odychylky ve vašem imunitním systémum a ty by se mohly léčit ještě dalším způsobem. Rozhodně únava u správně zaléčených nemocí by neměla být, zkuste kontaktovat imunologa na komplexní vyšetření stavu vašeho imunitního systému (spíše u velkých nemocnic, kde mívají i poradnu pro autoimunitní choroby). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: