Únava

DOBRÝ DEN, POSLEDNÍ TŘI ROKY, PO NĚJAKÉ FYZCKÉ NÁMAZE TŘEBA CVIČENÍ, KOPÁNÍ NA ZAHRADĚ, DELŠÍ VYCHÁZKY A POD. JSEM TŘEBA AŽ TÝDEN NESKUTEČNĚ UNAVENÁ. PŘES LÉTO JE TO LEPŠÍ ALE OD PODZIMU DO JARA TRPÍM TAKOVÝMI STAVY JAKO JE ÚNAVA A SKEPTICKÉ MYŠLENÍ. PRACOVALA JSEM JAKO DORUČOVATELKA A TĚŽKÝ BATOH NA ZÁDECH NEBYL VYJÍMKOU, NAVÍC JSEM JEDEN ROK CHODILA JAK DO PRÁCE TAK DÁLKOVĚ STUDOVALA A MALÉ DĚTI DOMA, ZVLÁDALA JSEM TO FYZICKY NECELÝ ROK A PAK JSEM FYZICKY SKOLABOVALA A OD TÉ DOBY MÁM TYTO PRBLÉMY. TED NECHODÍM ANI DO ŠKOLY A JSEM NEZAMĚSTNANÁ A STEJNĚ JSEM STRAŠNĚ UNAVENÁ.

Odpověď odborníka:

Přestože příčinu jste pravděpodobně již napsala, bylo by vhodné vyšetření u lékaře včetně vyš.moče a krve.Vypadá to sice na typický "syndrom vyhoření", přesto je nezbytné prověřit skutečný, objektivní stav. často se vyvine v takové situaci i např." stresový vřed" , někdy dokonce se rozběhne choroba, která by jinak nebyla, např. choroby krve. Pokud bude vše v pořádnu, tak ned)budete mít ještě vyhráno. Léčba je zdlouhavá a předpokládá nejen Vaše pochopení své situace, ale Vaši aktivní samoléčbu jak pohybovou, tak vztahovou v rodině, což předpokládá minimálně konsultaci psychologa či psychiatra, někdy dokonce léčbu, někdy i skupinovou léčbu s postupným zvyšováním úkolů pro onu samoléčbu. V situaci bez práce to opravdu nebude jednoduché. Na druhou stranu, shánět zaměstnání při tom můžete, čas, který zbyde nelze trávit pouze pasivním odpočinkem...proto ta konsultace-

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: