Únava a alter.léčba

Dobrý den, tímto bych se chtěl optat na následující případ. Prodělal jsem dříve mononueklozu s horšími jaterními testy, pak nějakou srdeční odchylku - myslel jsem že mám infarkt na EKG něco bylo. Dostal jsem antibiotika a další léky a měsíc odpočíval. Následně po několika letech se cítím dlouhodobě unavený, někdy více někdy méně, mám potřebu více spát. Když vstanu a proberu se po delší době cítím, že to není ono, Dříve pokud jsem se více vyspal-více dobyl tak jsem byl přebitý enrgií cítil jsem tu energiií,sílu, vitalitu a neměl jsem chuť spát. Zjistili mě velmi vysoký tlak, který byl po druhém měření normální, stejně tak na očním se lékařce nelíbilo oční pozadí, které bylo prý špatné po X měsících nové kontroly bylo v pořádku. Nikdy jsem s pozadím ani s tlakem problém neměl, nikdy. Byl jsem unavenější a mel unavenější oči s viditelnými žilkami, což jsem měl dříve jen když jsem hodně pracoval a zcela minimálně spal. Prodělal jsem testy kde mě byla zjištěna reaktivace evb viru jaterní testy byly dobré, po nějaké době jsem si vynutil další testy zjistili mě že jaterní testy jsou horší jedna hodnota je hodně hraniční, ale prý ještě nejde o nic vážného. Zjistili mě sníženou funkci štítné žlázy na FT4, cysta,uzel, rozměry do 1cm. Absolovoval jsem po nějaké době vyšetření jinde a sdělili mě, že rozměry se nemění a cysta byla pseudocysta - prasklá cévka v krku a hodnoty štítné žlázy mám normální. NEvím zda jsem to ovlivnil stravou, či multivitaminem, kde byly vitaminy a minerály - zinek,selen,jod, spurin, hořčík a vše možné nemožné. Každpádně únavený se cítím asi méně ale furt se cítím unaveně a připadá mě, možná je to jen můj dojem, že na Vánoce jak jsem jedl smaženého kapra jsem pak byl více unavený, že by tedy ta játra? Obvodné lékařka mě tvrdilia, že v 1. testu jsem měl velmi málo železa v krvi a že pdole testů -skeneru mám extrémně nízké hodnoty vitaminů, které měří z kůže. Popravdě tomu moc nevěřím, protože to je pro ně tak trochu i byznys s tou společností, která to měří a nabízejí drahé preparáty. Můžete mě poradit jak postupovat a co a jak? Už mě nabaví běhat po lékařích, něco není v pořádku jen nevím co nebo jak postupovat na koho se obrátit. Po novém roce mě čekají jen testy na endokrynologii vpich do krku aby se zjistilo jak je to s žlázou, zda tam není něco nebezpečného, trvá na tom obvodní lékař že bez toho dál nebudeme postupovat a měl bych absolvovat ještě test na Na,K,Cl. Věk 26 let, pestrá strava několikrát denně, dostatečný pitný režim. Žádný alkohol, drogy, kouření. Děkuji L -------------------------------------- Paní doktorko já Vám děkuji za odpověď a ochotu. Je mě divné pouze to, že se něco našlo a pak to bylo dobré. Podle referencí, které jsem nynyí hledal nejsou zrovna nejlepší na mého obvod.lékaře. Navíc dá se doopravdy léčit monukloza, - reaktivovaný evb virus alternativní léčbou v podobě zapper. Rozhodně nemohu říci, že bych byl totálně mrtvý jako, když jsem měl težkou mononukleozu a velmi velmi špatné jaterní testy. ALe tohle se mě nezdá v pořádku a připadá mě, že obvodní neví co se mnou. Každopádně neznám tedy lékařské postupy, ale pokud máte reaktivaci evb viru, následně vám udělají testy a jsou horší jaterní testy to mě nepřipadá zcela vpořádku. Je mě jasné, že udu těžko nutit lékaře do dalších testů krve, ale kdybych se cítil normálně nikam nepíši nic nehledám. Prostě už nevím, kde brát informace a kde hledat příčinu či ke komu zajít na vyšetření. Děkuji za Váš čas

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Chápu,že pocit nejistoty patří k těm nejhorším.Dojem.,že "lékař neví" a je na Vás,abyste se sám o sebe postaral,taky nebude to nejpozitivnější.Nechci kritizovat a zevšeobecňovat,ale shánění různých informací na rozličných internetových stránkách může vést spíše ke zmatení,než k objasnění situace.Reaktivace EBV bývá vesměs sekundární při jiném stavu,kdy je stimulován imunitní systém.Určité množství tohoto herpetického viru v organismu persistuje,není to nemoc,ale přirozený stav.Nikdo,koho budete sebelépe informovat o průběhu Vašeho stonání,nebude schopen Vám poradit lépe,než ti lékaři,kteří s Vámi byli v přímém kontaktu.Může to být společensky náročné,ale nejmoudřejší by bylo s nimi otevřeně promluvit,přiznat své pochybnosti,ujasnit si jejich další plány-zeptat se tak,jako jste to dokázal písemnou formou tady.Začínat s někým "nově" je do značné míry plýtváním-i Vaším časem,i materiálem,který byl využit k Vašim vyšetřením.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x