Unava a vyčerpanost

Dobrý večer, děkují Vám za brzkou odpověd na můj dotaz ze dne 23.2.2012 pod.zn.UNAVA, chci jen dodat, ledvinu mi odebrali zdůvodu masivního krvácení, jsem pod kontr. nefroložky, ta biopsii nechce dovolit.Děkuje Ela

Odpověď odborníka:

Biopsie je ledviny samozřejmě riskantní, v případě krvácení po výkonu by mohlo dojít k poškození jediné ledviny a v nejhorším případě i k nutnosti náhrady funkce ledvin. Na druhou stranu - pokud by se funkce ledvin zhoršovala (nebo nález v moči), může být biopsie nutná. V takovém případě bych se obrátil na specializované pracoviště, kde jsou s biopsií tzv. solitárních ledvin zkušenosti - ev. se dá typ případného zánětu ledvin (glomerulonefritidy) v poslední době zkusit určit pomocí některých vyšetření z krve (různé nově nalezené protilátky apod.). Bude-li se nález zhoršovat, považoval bych za smysluplné vyšetření na takovém pracovišti (např. Klinika nefrologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde pracuji - pečujeme o nemocné z celé ČR, ev. jiné nefrologické centrum)- což by Vaše nefroložka jistě zajistila, pokud by k tomu nastal důvod- doufám, že ne.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: