Unava,dvojité vidění,hukot (brnění)

Dobrý den,už delší dobu mám problém-vlastně nevím z čím můžu popsat jen průběh toho všeho.Většinou se to stává při sledování Tv či když si jen prostě lehnu,protože cítím,že slábnu (i když spánku bylo dost).... začne to jakoby hukotem v hlavě,někdy jen jako by mi hlavou proletěla stíhačka a zvuky tomu podobné ..... pak dvojité vidění,nehybnost, můžu jen hýbat s očima,hukot přetrvává přerušovaně a tv i když hraje hlasitě vůbec neslyším ale vidím snažím se oči nezavírat protože mám strach (jednu dobu jsem měla i halucinace,ale ty už nejsou),že už je neotevřu,když to udělám-tv začnu slyšet ale dost ztlumeně a přerušovaně,jsem si jistá že mozek funguje-vnímám veškeré zvuky ale tělo neposlouchá,klepot zubů a pocit že přestávám dýchat.... myslela jsem si,že to jsou jen živé sny-nebo já nevím.Ale nedávno jsem tak vyděsila 7 letou neteř a mou sestru .... leželi jsme u tv a koukali (večer) .Sestra se mnou mluvila,bylo mi fajn,na minutku se prý otočila a zaslechla jak tukám zuby o sebe naklonila se ke mě a prý sem dost nepravidelně dýchala,ležela jsem na zádech,oči zavřené (ale já si myslela,že koukám-tak to trošku nechápu),chytla mě za ruku že mě posadí,ale byla jsem podle ní uplně nehybá a strašně těžká-nakonec to zvládla zatřepala se mnou dala mi facku a já se z hluboka nadechla.Pár vteřin, po nádechu jsem byla jako guma,strašně slabá a i když vím co se dělo po probrání,jako by výpadek,pak si zase vzpomenu .... někdy to trvá pár vteřin jindy uběhne i 15 minut (víc né) .... nikdy nevím,kdy se to stane,prostě to příjde...asi je to napsané dost zmateně ale tohle já vím a cítím....Na srdíčku,jsem byla u neurologa taky.Na nic se nepřišlo.Všechno prý v pořádku,každé vyšetření kde jsem byla poslaná.Tak by mě zajimalo,co se to děje,kde může být chyba.????Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel nepíšete, jaká jste měla provedena vyšetření a co si o tom myslí Váš neurolog. V prvé řadě je nutno vědět, zda je porucha vědomí či nikoliv. Pokud ano, je vhodné vyloučit epilepsii, případně celkovou příčinu ( nízký tlak nebo srdeční arytmii). Pokud jste plně při vědomí, jen se nemůžete hýbat, mohlo by se jednat po periodickou paralýzu ( tato může být působena či provázena minerálovou dysbalancí draslíku). Důležité je taky zhodnotit případná další onemocnění či potíže, zda jste mimo tyto záchvaty zcela bez potíží, co může tyto záchvaty provokovat ?

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x