Únava, nesoustředěnost, záškuby

Paní doktorko, poslední dobou se u mně objevují svalové záškuby, zejm. v oblasti nohou, někdy i celého těla. Těžko se mi dýchá (mám pocit knedlíku v krku), mám těžko za krkem (slabost), někdy mám i "těžké ruce" a během dne výpadek soustředění (obraz jako bych se díval na televizi). Trpím panickou poruchou a byli mi nasazeny léky - Cipralex v kapkách + trittico... Léky mám přes měsíc a tyto příznaky přišly zcela nedávno. Mohou tyto příznaky souviset s psychikou, či léky? Děkuji mnohokrát za odpověď. Milan

Odpověď odborníka:

Miloslave, může se jednat o panickou poruchu, záleží však, zda máte léky v terapeutické dávce, Cipralex minimálně deset kapek denně a Trittico na noc máte pro poruchy spánku? A jakou dávku? Vhodná by byla substituce hořčíkem. Někdy je potřeba spíše vyšších denních dávek antidepresív při příznacích úzkostné poruchy jako panická porucha. Měl byste mít také neurologické vyšetření a vyšetření krve včetně hodnot štítné žlázy.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: