Únava po angíně

Hezký den, asi před měsícem jsem prodělal angínu, na kterou jsem 10 dnů bral antibiotika. Teď, po měsíci mi moje lékařka dělala kontrolní odběr krve a zjistila, že hodnoty stále nejsou zcela v pořádku. Nevím přesně, které hodnoty jsou špatně, každopádně sedimentaci mám prý dobrou. Od té doby, co jsem dobral antibiotika se mi občas dělá špatně, nejsem stále unavený, ale rozhodně častěji než dřív. Napadlo mě, že s tím možná bude souviset ten špatný krevní obraz. Myslíte, že je možné, aby se mi po antibiotikách nějak poškodila imunita a i teď po měsíci od dobrání mě může ovlivnit? Jinak žádné zdravotní problémy nemám.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je škoda, že nevíte, které výsledky nemáte v pořádku... když se odebírá krev, tak se nesleduje jen krevní obraz, ale třeba i jaterní testy, CRP, ASLO atd... všechno samozřejmě můžete mít vlivem nemoci rozhozené.... takže doporučuji ještě cca 14 dní se šetřit, jíst hodně ovoce a zeleniny (vitamíny), vyvarovat se alkoholu, případně zkusit nějaká probiotika a podporu imunity (echinacea...). Pokud Vás ještě Vaše lékařka pozvala na kontrolu na další odběry, tak na ně dorazte.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: