Únava po nachlazení

Dobrý den. Chci se zeptat. Prodělal jsem klasické nachlazení (rýma + teplota). Bral jsem vitamíny na podporu imunity a občas nosní kapky. Rýma a teplota do 5 dnů odešla. Celou dobu jsme chodil do práce, kde jsme fyzicky vytíže. Nyní po odeznění příznaků nachlazení mám občas pocit únavy, zrychleného tepu srdce a úzkosti za hrudní kostí. Bez teploty. Stále beru vitamín C a zinek na podporu imunity. Je tento stav možný po přechozeném nachlazení. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milý Jane, omlouvám se za zpoždění, dotaz ke mně doputoval teprve dnes. Správně tušíte, že přecházet nachlazení se zvýšenou teplotou v práci nebyl úplně dobrý nápad. Zotavení i po banální nemoci pak trvá mnohem déle. Pokud potíže ještě trvají, doporučuji co nejvíce odpočívat, abyste se brzy zotavil. Jestli problémy pomalu ustupují, pak jenom vyčkejte, odezní to samo. Pokud problém trvá nebo se potíže i zhoršily, nezbývá než zajít za praktickým lékařem, aby Vás vyšetřil a vyloučil tak jiné onemocnění.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Články: Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Tahle potíž dokáže člověka...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Články: I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Lidé s menším vzrůstem sice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření sluchu
Články: Vyšetření sluchu
Co vše má obsahovat...
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: