Únava, slabost, pocit na omdlení, padání vlasů...

Dobrý den paní doktorko. Ráda bych Vás poprosila o radu s mým zdravotním problémem. Už delší dobu trpím ospalostí, velkou únavou, stresem, zadýcháváním, no prostě mi není vůbec dobře:( Nějak jsem tyto problémy neřešila, ale v poslední době (asi půl roku) mi začly extrémně padat vlasy. Před cca 14dny se k mým problémům přidal i pocit na omdlení. Tímto už trpím déle, že se mi zamotá hlava, když se např. rychle zvednu z postele nebo tak, to je asi docela normální, ale v poslední době se do dost zhoršilo. Při běžné práci nebo uklízení, i v klidu mám pocit, jako bych každou chvíli měla omdlít a často se zamotám. Naštěstí se mi to ještě nestalo. Nejsem proto schopná vůbec nic dělat. Docela mě dost vadí, že nemůžu sportovat a hýbat se jako dřív:( Je mi teprve 20 let a cítím se jak kdyby mi bylo nejméně 40. Kvůli padání vlasů, únavě a ospalosti jsem byla u obvodní lékařky na odběru krve na železo, štítnou žlázu a ještě nějaké další vyšetření. Vše ale bylo s velkým překvapením v pořádku. Asi před 5 lety jsem trpěla podobnými problémy (únava, ospalost, chabost, bolest hlavy..) Kvůli těmto problémům jsem byla dlouhodobě vyšetřována. Zjistili mi anémii, kterou jsem léčila léky. Dále mi zjistili boreliozu, s kterou jsem se léčila asi 3 týdny na infekčím, kde mi podávali léky do žil. Po této léčbě jsem se cítila značně lépe. Bohužel jsem trochu podcenila kontroly a na infekčním jsem byla na kontrole pouze jednou, asi po 1. roce léčení na infekčním. Tuto chybu chci ale napravit a tento týden si na kontrolu zajedu. Tyto problémy mě dost trápí a omezují mě. Padání vlasů je neúnosné, proto bych Vás chtěla poprosit, zda-li byste mi nemohla poradit jak tento problém řešit, jestli ho vůbec řešit a na jakého doktora bych se měla obrátit (bohužel obvodní lékařka se to nesnaží nijak řešit). Byla bych Vám moc vděčná za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě můžete pro problémy s padáním vlasů navštívit i kožního lékaře, jestli není za padáním vlasů např. plísňové onemocnění. Pokud je ale důvod padání vlasů celkový, bylo by vhodné interní vyšetření. Co se týče testů na štítnou žlázu, záleží také na tom, v jakém rozsahu lékařka testy provedla a zda-li bylo provedeno i sono štítné žlázy apod.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x