Únava, snížená imunita

Dobrý den, již téměř rok mám problémy s bezdůvodnou únavou. Jsem unavený již ráno, když vstanu a když přijdu odpoledne domů ze školy, můžu si jít akorát tak lehnout do postele. Také jsem často nemocný. Dřív jsem byl tak 1 - 2x za rok, zatím co ted mám chřipku nebo něco podobného skoro každý měsíc. Vadí mi taky více světla, za slunečného dne musím mít brýle, jinak nejsem schopen se dívat. Už mnohokrát mi můj praktický lekař dělal krevní a močové testy, ale ty nikdy nic neobjevily (pouze zvýšené protilátky proti mononukleóze, takže jsem ji asi někdy prodělal). Také jsem kuřák, myslíte, že může právě kouření být příčinou těchto problémů? Docela bych už potřeboval nějaké řešení, přeci jen už je to téměř rok, co nezvládám dělat všechno, co bych chtěl. Předem děkuji za odpověd. Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den. POkud jsou vyloučeny vážnější příčiny Vašeho stavu a jsou prokazatelné protilátky proti mononukleoze, může se jednat o chronický únavový syndrom. Nicméně příčinou tohoto stavu můžou být například i náročné studium či následky určitých emočních stavů. Na obecné rovině by se dal doporučit lék Kalium phosphoricum 9CH 3xdenně 5 granulí + Oscillococcinum 1xtýdně 1 tuba. Nejvhodnější v´by bylo ale obrátit se na lékaře homeopata, který by pro Vás našel léky cíleněji.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x