Únava, svalová slabost, bolest břicha

Dobrý den, Ráda bych slyšela Váš názor na moje potíže. Během 3-4 měsíců jsem výrazně zhubla, skoro 15 kilo. Poté jsem začala pociťovat jisté potíže, které jsem dříve neměla a to trvá zhruba půl roku. Jedná se o jakýsi diskomfort v břiše, křeče, nadýmání, večer vypouklé břicho, které do rána splaskne, stěhovavá bolest, píchání a škubání v břiše, někdy už během jídla cítím píchání, někdy až dlouho po jídle. K tomu mám střídavě zácpu, průjem, nebo chodím na záchod i několikrát denně s normální stolicí. Stolice je silně zapáchající, spíše světlejší, se zbytky nestráveného jídla, bývá mastná, občas hlenovitá. Ke střevním potížím se mi přidaly bolesti kloubů a svalová slabost, také mi otékají prsty, v chladnu blednou a jsou naprosto necitlivé, konečky prstů mě občas brní, bolí mě často ruce v okolí zápěstí z vystouplých žil, jak se nalévají krví. Po ránu se probouzím často vysílená, beze sil, cítím celé tělo. Odpoledne bývám často vyčerpaná a malátná, mám sedavé zaměstnání, ale v půlce dne mě bolí stehna a jsem celkově unavená, jak kdybych stála celý den na nohou. Během asi třech měsíců mi také skoro o půlku vypadaly vlasy. Nikdy jsem takové problémy neměla. Náhlé zhubnutí jsem řešila s mým PL, dělali mi krevní testy, ale jen na štítnou žlázu, cukrovku a zda nejsem anemická, toto bylo v pořádku. Po přetrvávajících bolestech v oblasti břicha jsem byla poslána na ultrazvuk, také v pořádku. Já se tak však necítím, můj PL mi řekl, že výsledky z těchto vyšetření mám v pořádku a že se asi moc sleduji. Problémy však přetrvávají, k tomu se cítím čím dál víc unavená. Ještě bych doplnila, že předtím jsem si prošla určitým psychickým vypětím, také jsem vysadila antikoncepci, jednou mi bylo zjištěno z krve málo železa, každou sezonu si na sobě najdu několik klíšťat, jako malé mi byla zjištěna toxoplazmóza. Chceme se začít snažit o miminko, ale nyní jsem tak vyčerpaná a beze sil, že si to ani nedokážu představit. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Kajdo, uvedené příznaky jsou nespecifické a bez komplexního vyšetření se jejich příčina spolehlivě určit nedá. Doporučuji Vám domluvit se na něm v jiném zdravotnickém zařízení v rámci tzv. second opinion (druhého názoru) a podle výsledků zvolit další postup. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Lymská borelioza | Od: Pjurek | 21.6.2015 22:59
Zkuzte si nechat udělat test na borelku měl jsem podobné příznaky jakovy
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x