Únava téměř 2 roky po mononukleóze

Dobrý den, před téměř dvěmi lety jsem pravděpodobně prodělal mononukleózu (píši pravděpodobně, protože jsem něco přes týden ležel s horečkami a bolestí v krku a na to, že jsem někdy prodělal mononukleózu se přišlo až o pár měsíců později z krevních testů). Proto jsem jí přechodil a nedržel žádnou dietu. Od té doby mě trápí bezdůvodná únava, bolesti v krku a častá nemocnost. Pořád běhám po doktorech, všechna imunologická vyšetření, jaterní testy atd. jsou v pořádku, podle nich mi nic není, ale přestno jsem na tom stále takto. Už nevím, na koho se obrátit, doktoři si se mnou neví rady. Může toto všechno být i po takové době následkem přechozené mononukleózy a dá se s tím něco dělat, nebo mám hledat příčinu úplně jinde? Děkuji předem za odpověď. S pozdravem, Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin chronického únavového stavu může být mnoho, určitě to nemusí být pouze stav po mononukleoze. Mezi vyšetření patří tedy imunologické, psychiatrické, endokrinologické, ev. hematologické, infektologické , interní - pokud se v nějakém kroku odhalí příčina, tak už samozřejmě není potřeby pátrat dál. Důležité je i přes únavu stále dodržovat přiměřenou fyzickou aktivitu, dostatečný spánkový režim, dostatečný pitný režim správné stravování. Z doplňkových potravin můžete zkusit Koenzym Q10.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x