Unava, tlak v usich, caste infekce a anginy

Dobry den, od detstvi trpim na infekce a anginy. Nyni mam zase delsi obdobi, kdy se mi zdravotne nedari: V lednu jsem brala 10 dni ospen na anginu, minuly tyden (v breznu) jsem dobrala dalsi 10denni atb na anginu (augmentin). jsem stale unavena, mam teplotu, boli me telo, mota se mi hlava a citim neprijemny tlak v usich. Unava, tlak v usich a caste rymicky zazivam stridave cca od srpna, kdy jsem absolvovala ockovani zloutenky+tyfus kvuli dovolene v zahranici. muze zde byt nejaka souvislost? je vhodne jit na posledni davku ockovani zloutenky? jake vysetreni byste pripadne doporucili podniknout jako prvni krok? aktualne jsem v zahranici, takze moznosti jsou omezene a za kazdou radu jsem vdecna :) zatim se snazim vzpamatovat "odpocinkem" (kdyz prace dovoli), branim ovosanu, kloktani salveji. Diky moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Aleno. Velice se omlouvám, ale k příčině opakovaných infekcí by bylo možno se kvalifikovaněji vyjádřit pouze s podrobnější znalostí Vašeho zdravotního stavu a životosprávy. Pokud trvá teplota, únava atd. i po léčbě ATB (měla jste vstupně výtěr, krevní testy?), je na místě kontrola lékařem - potřebná vyšetření musí uvážit on. Souvislost s proběhlým očkováním bych zde nehledal, poslední dávku vakcinace žloutenky (šlo žloutenku A nebo rovnou A i B?) možno absolvovat v poměrně širokém časovém rozmezí, takže s ní vyčkejte, až se budete cítit dobře.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: