Únava, zarudlé oči

Dobrý den, mám prosbu přítel je poslední dobou unavený, má zarudlé oči a pálí ho a motá se mu hlava, má jít na magnetickou resonanci mozku prosím mohlo by jít o roztroušenou sklerózu, a v současné době máme podstoupit umělé oplodnění, prosím je možné podstoupit umělé oplodnění, zda to nemá vliv na spermiogram. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, paní Ludmilo. Příznaky u Vašeho přítele sami o sobě neukazují na možnost roztroušené sklerosy. Budou vyžadovat ale jistě došetření- může jít o únavu při nějaké infektu, oční zánět v kombinaci s tendencí k poklesu tlaku, možné změny v krevním obrazu. Osobně bych jistě začínal vyšetření těmito směry, než s vyšetřením na magnetické rezonanci. To samo o sobě asi problém nedořeší. Eventuální onemocnění roztroušenou sklerosou ani podstoupení vyšetření na magnetické rezonanci nemá u muže vliv na spermiogram. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: