Únavová zlomenina

Asi týden po sundání sádry po zlomenině hlezna, začaly bolesti v nártu. Přestže jsem chirurga žádala o vyšetření,sdělil mi,že ho to nezajímá. Bolesti se zhoršovaly a po 2,5 měsících a opakovaných urgencích,tentokrát na ortopedii mi sdělili,že mám v nártu únavovou zlomeninu. Dostala jsem Vigantol a vápník a berle,ale žádnou fixaci,dále rehabilitaci magnetem. je šance na zepšení po tak dlouhé době?

Odpověď odborníka:

Velmi záleží na typu zlomeniny, stavu hojení, stavu hojivého svalku. Obecně platí, že pokud zloemenina není zhojena je třeba znehybnění a to dostatečně dlouhé nebo přímo operace - osteosynteza. Následuje rehabilitace Pokud máte pochybnosti obraťte se k vyšetření na jiné chirurgické nebo ortopedické pracioviště. Na druhý pohled máte plný nárok. Podle výsledku další postup.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: