Únavová zlomenina nohy

Dobrý den, asi před týdnem mě začal bolet nárt. Bolest se stupňovala a přidal se i otok. Zašla jsem na chirurgii. Na rentgenu nebylo nic vidět. Mám ploché nohy. Bylo mi sděleno, že je to únavová zlomenina. Nohu nechat v klidu a na noc priznicový zábal. Kontrola za 14 dní pokud to bude dále bolet. Žádná fixace přes den, mazání ani nějaká léčba. Noha stále bolí a ototok je již od rána. Jsem ve 33týdnu těhotenství. Je možné si něcou koupit a pomoci tak problému, nebo opravdu jen to co mi řekl lékař? Děkuji za odpověď Štěpánová

Odpověď odborníka:

Pokud vám bylo řečeno, že se jedná o navovou zlomeninu nártu nohy bylo by lépe, kdyby byla přiložena chodící sádra, sádový obvaz s podpatkem. Jen správné znehybnění by mohlo stav zlomeniny upravit. Poté náslduje rehabilitace. Měla byste se svým stavem opětně zajít na chirurgickou ambulanci, kde jste byla ošetřena a domluvit si znehybnění nohy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: