Únavový syndrom

Dobrý den, mé problémy trvají asi tři roky. Prodělala jsem snad všechna možná neurologická vyšetření pro podezření na RS. Mezi příznaky patří poruchy soustředění, problémy si pamatovat věci, které si stále neopakují, svalová slabost, chronická únava až vyčerpanost od niž mi nepomáhá ani 10 - 12h spánek, cítím se i po probuzení neskutečně unavená. Také mě obtěžuje "dlouhé vedení", kdy musím to co mi někdo řekne napřed zpracovat a pochopit a to mi někdy trvá i desítky vteřin. Často si neuvědomuji co dělám,jako bych se zrovna probudila ze spánku. Často se mi zdají velmi živé sny u kterých přemýšlím, jestli to byl sen,nebo jestli se nestalo doopravdy a jsem z toho velmi zmatené, protože nevm kde je pravda. Do lékařské zprávy mi neurolog napsal ÚNAVOVÝ SYNDROM? a tím to skončilo, je tato diagnoza možná a dá se s ní dále pracovat? Ještě mě zaujala Narkolepsie, kde jsou popisovány podobné příznaky.Je možné si při takových potížích říct o doporučení do spánkové laboratoře a kdo mi toto doporučení vystaví? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, narkolepsie je charakterizována náhlým nutkavým usnutím během dne, mezi jednotlivými usnutími se pacienti cítí normálně, nebývají ospalí. Chápu, že s únavovým syndrome je namáhavé bojovat, je to léčba na dlouhou dobu. Pokud byla vyloučena jiná onemocnění, je vhodný jak dostatek odpočinku, tak i při měřené fyzické aktivity, v neposlední řadě i podpůrná psychoterapie. Psychologické vyšetření by také mohlo blíže ozřejmit Vaši poruchu soustředění, porozumění. s pozdravem dr.Paseková

MUDr. Eva Paseková
MUDr. Eva Paseková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: NEUROLOGIE - EEG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: