Únavový syndrom... útlak míchy ??

Je mi 30 let a pravidelně už asi tři roky mám problémy se stavy po fyzické zátěži. Nemusí být nijak velká. Hraju golf, hokej jsem kvůli těmto potížím přerušil, po fitku mívám také problémy. Je jedno jestli je intenzita větší a doba námahy kratší nebo naopak. Po golfu, což je v podstatě 5hodinová prochazka to samé. To co zvládají 60 letí lidé v pohodě já odležím. Po námaze mám vysoký tep i několik hodin poté až do noci kdy nemůžu spát, jsem malátný, pocity na omdleni apod. Po všech vyšetřeních vše v pořádku. Údajně. Nerozumím tomu. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás... škoda že nenapíšete co všechno již bylo vyšetřeno, takže mohu jen tipovat bohužel, a tipnu si problém s krční páteří, která i v mladém věku může po zátěži způsobit slabost a bušení srdce, a přitom ani nemusíte mít nijak velké bolesti té páteře... takže bych požádal o rtg krční páteře a následně pak magnetickou rezonanci krční páteře která vyloučí útlak míchy...pokud by se toto potvrdilo, stav se řeší operací která naštěstí má velmi dobré výsledky a zcela se vrátíte do aktivního života i ke sportu, tyto operace jsou opravdu velmi úspěšné a nemusíte se ničeho bát... pokud tipuji špatně, pak samozřejmě vyšetření srdce, včetně ultrazvuku k vyloučení srdeční vady, holterovo monitorování tlaku i ekg, zátěžové ekg, vyšetření plic, vyloučení zánětu jater a či poruchy ledvin, štítné žlazy, chudokrevnost atd., značný únavový syndrom také udělá alergie na lepek, horší funkce slinivky a jiné vzácnejší věci, takže je potřeba sednout s vaším lékařem a probrat další věci, které by se ještě mohly udělat... když tak mi napište na folprecht@volny.cz, určitě budu rád, když mi řeknete zdali se na něco přišlo... díky, pěkný den.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Články: Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Bakterii Helicobacter...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Články: Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Lymeskou boreliózu je sice...
Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Články: Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Rakovina gynekologické...
Dieta při ulcerózní kolitidě musí být ušitá na míru
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: