Úporná bolest zad

Dobrý den. Cca 3 týdny trpím úpornou bolestí zad v oblasti beder a spodního hrudníku včetně žeber a to jak v pohybu tak i v leže ve všech polohách. Onemocnění ledvin paní doktorka orientačním vyšetřením moči vyloučila. K užívání jsem dostala Foxis 37,5 mg/325mg a Sirdalud 2 mg. Bohužel zatím můj problém moc neřeší. Prosím o radu, jak dlouho mám čekat na zlepšení, případně jaké další vyšetření si vyžádat. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Nečekejte a zajděte za ní znovu. Vyšetření moči je důležité,ale nemusí na vyloučení příčiny potíží stran ledvin a moč. cest stačit. Běžné vyšetření buď potvrdí, že není třeba tuto příčinu zjišťovat, nebo naopak potvrdí a pak Vás Vaše lékařka odešle na vyšetření, asi ultrazvukem -břicha-,kde lze více objasnit, zda není problém v ledvinách, játrech, žlučníku... apod.,Pravděpodobně, pokud dosud neudělala udělá vyšetření krve, zde opět může upřesnit, že nejde o onemocnění např. žlučníku či jater .Bude li vše svědčit pro příčinu spíše v oblasti pohybového aparátu, tak to by opět měla běžným vyšetřením zjistit a buď změnit léčbu léky( ale 3 týdny by mělo stačit na úvod léčby problému s bederní páteří), nebo spíše doporučí rehabilitační, případně ideálně aktivní fyzioterapeutickou léčbu, nebo dopřesnění možných vážnějších poruch páteře- neurologické či ortopedické( někdy stačí RTG a " aktivní fyzioterapie", není li na rtg mimořádný nález.Není loehké, i toto je pouze nástin. Pokud vaši lékařku znovu navštívíte nemusí samozřejmě postupovat dle mého popisu, ale určitě velmi podobně!

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: