Úporné bolesti hlavy - tlak v hlavě

Dobrý den, omlouvám se, že obtěžuji,ale ráda bych dostala radu ohledně mých potíží.Před půl rokem jsem začala brát antikoncepci, po čtvrt roce mi byla diagnostikována hypertenze.Jelikož jsem měla gynekologický problém /cysta/ bylo mi doporučeno antikoncepci vysadit, protože mě čekal operační zákrok (Ještě jsem jej nepodstoupila).Před 3 týdny mi ale začalo být hodně zle - nauzea, velké motání hlavy,tlak v hlavě, rozostřené vidění,nízký tep (43), krevní tlak v normálu.Praktická lékařka mi doporučila vysadit léky na hypertenzi, vysvětlila mi, že stav mi přivodila antikoncepce, ketrá mi jej prvně zvýšila a její vysazení mi přivodilo tyto problémy, pak že se vše dostane do normálu.Proběhlo CT hlavy - vpořádku a návštěva neurologa - taktéž v pořádku.Je tomu už 3 týdny, mám 5kg dole a bolesti hlavy stále silnější, opravdu až úporné (tlak zejména zvrchu hlavy a v temeni - mám pocit jako bych byla po lumbální punkci), při soustředení musím "zaostřovat očima", když je zavřu, tak se se mnou vše točí.Stejné příznaky mám i v leže v noci a bolest se snažím marně zaspat. Jelikož mám doma 2 malé děti, je to opravdu nepříjemné a já už nevím, k jakému specialistovi bych měla zajít, protože bych se té bolesti ráda zbavila a začala "normálně" fungovat.Velmi pěkně Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den, Ada

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě znova neurolog, antikoncepce mohla odstartovat migrémy a neurolog je specialista na tuto problematiku a měl by vědět, že s vysazením HA to není lepší. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: