Úporné záchvaty kašle

Asi tři měsíce mívám několik krát denně záchvat kašle někdy až do krátkodobé zástavy dechu. Léčba flutiform, mentolin, bohužel stav zlepšuje velmi málo. Těmito problémy jsem za celých 60 let netrpěl, co je to angína vůbec nevím.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Pokud léčba nezabírá - což by už měla - bylo by vhodné zvážit a vyloučit jné příčiny kašle. Kardiální onemocnění - srdíčko, nebo dnes velice časté infekty atypickými patogeny - chlamýdie, mycoplazmy nebo taky letos a lono časté - pertusse - černý kašel. Bylo by dobré odebrat krev na stanovení hladiny protilátek a pak dál dle výsledků - antibiotika, nebo pokd se nic nezjistí - bronchoskop. vyšetření.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: