Upřesnění dotazu: zapomenutá pilulka

Dobrý den, mám ještě jednu doplňující otázku ke svému dotazu níže. Po zapomenutí jsem pokračovala již normálně, přesně i na minutu. Ale co mě trápí je, že v platíčku zbylo jen šest prášků a pak jsem udělala pauzu. Jsem tedy chráněná po sedmi prášcích nebo sedmi dnech? Děkuji za odpověď. Dobrý den, 11.6. jsem zapomněla užít prášek (15. v platu) a zjistila jsem to, až druhý den, kdy jsem měla užít ten další. Vzala jsem si teda oba naráz a pokračovala až do konce platíčka už normálně. 14. a 15.6. se dostavilo lehké špinění, které hned ustalo, a 19.6. (2.den pauzy) jsem dostala menstruaci, která trvala jen jeden den (normálně mívám třídenní). 22.6. (tzn. 11 dní od zapomenutého prášku a 5. den pauzy) jsem měla jinak nechráněný sex. Je možné, že by i po takové době mohla antikoncepce selhat? Zároveň mám teď několik posledních dní docela hustý a hojný mléčný výtok, trošku mě pobolívají bradavky a bedra (i když se možná může jednat o ovulaci, kterou mívám i přes užívání antikonce). Děkuji za odpověď. Odpověď odborníka: Dobrý den, pokud jste od chyby v užívání užívala nadále antikoncepci bez zapomínání, plný antikoncepční účinek nastupuje po 7 dnech, tzn. 11. den jste chráněná.

Odpověď odborníka:

Po 7 tabletkách. Při chybě v užívání antikoncepce ve třetím týdnu se doporučuje navázat dalším platíčkem ihned po dobrání prvního. Bez pauzy. Vzhledem k tomu, že jste menstruovala v termínu, neobávala bych se selhání. Pro svůj klid samozřejmě si můžete zakoupit těhotenský test.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: