Úraz

Dnes jsem stěhoval role linolea (hodně těžké) a při manipulaci s jednou z nich mi spadl ohromně těžký štůček linolea na prostředník a sousedící prsty. Poslední článek prstu mi po chvíli hodně otekl a chytil nafialovělou barvu. Pod nehtem se mi objevila skvrnka, prst trochu bolí i když se na něj nesahá, mohu s ním však plně hýbat. U lékaře jsem zatím nebyl. Chtěl bych se proto zeptat jestli to může být zlomenina nebo jestli se to dá vyřešit nějak bez návštěvy chirurgie? Děkuji

Odpověď odborníka:

Ano, může to být i zlomenina. Vždy je nutné udělat Rtg, neboť skrz prst nikdo nevidí. Buď bude prst pouze zhmožděný, nebo zlomený. Bez návštěvy na chirurgii to nejde. Zatím prst chlaďte ledem. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: