Úraz

Dobrý den, moje matka před rokem upadla na schodech. Náraz byl velmi silný, ale nikde se neobjevila žádná krev, noha pouze natekla a matka mohla bez problémů chodit. Po několika dnech otok nesplasknul, ale naopak se zhoršoval a zabarvoval. Zašla tedy na ortopedii, kde jí udělali rentgen. Kost poraněna nebyla, pan doktor nic jiného neřešil a poslal ji domu. Dodnes na tom místě má prohlubeň od poranění. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že se v místě vytvořila krevní sraženina. Pokud ano, zjistila by se z rentgenu, který byl proveden jako jediné vyšetření? Pokud ne a uplynul již rok od té doby, znamená to, že je vše v pořádku a žádná embolie nehrozí? Nemá raději zajít na CT či ultrazvuk? Nebo si má nechat od praktického lékaře předepsat léky na ředění krve? Dnes již žádnou bolest necítí a noha (kromě prohlubně) je v pořádku. Prosím, poraťe, co dělat, abychom předešly problémům ze zanedbání léčby. Děkuji za odpověď a za rady

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je už rok bez obtíží, nemusíte mít strach. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x