Úraz hlavy a antiepileptika

Dobry den, byla jsem na CT mozku kvuli migrenam (ktere mam cca 1x za pul roku, ale velmi silne a s neprijemnou aurou). Pani doktorka mi rekla, ze mozek je v poradku, ale vypada to, ze mam na hlave prasklinu (od zadni casti hlavy k levemu spanku) a ptala se, jestli jsem se posledni dobou (pry asi 1-2 mesice) neuhodila silne do hlavy. Uhodila jsem se dvakrat silne do hlavy, ale nijak jsem tomu nevenovala pozornost, tak je mi zvlastni, ze by to bylo tak silne.. Pani primarka pry radi nasadit antiepileptika, protoze se tam mohlo vytvorit epilepticke lozisko. Pani doktorka s tim moc nesouhlasi, pry nejdriv udelame EEG a uvidime.. Me to cele prijde zvlastni a nevim, jestli se jedna o neco vaznejsiho nebo ne, antiepileptika se mi rozhodne brat nechce. Moc rada bych znala jiny nazor. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Jakýkoliv úraz hlavy může během dalšího vývoje vyprovokovat epileptické záchvaty, je lepší těmto záchvatům předcházet než čekat, až se objeví. Třeba by tyto léky pozitivně ovlivnily i vaše bolesti hlavy. Doporučovala bych to alespoň vyzkoušet ( třeba na 3 měsíce či půl roku).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: