Úraz kolena

Dobrý den pane doktore, 18.2. jsem měla úraz kolene, poté mi diagnostikovali trombózu lýtka (píchám fraxiparine 3 měsíce), dle diagnózy ortopeda - susp. léze LCA gen 1.sin., pořád se mi vytváří krev v koleně už jsem byla 3x na punkci, ale má otázka zní dnes při vstávání mi zase šíleně "křuplo" v koleni, od té doby opět hodně bolí a natéká, příští týden už mám jít do práce, a tak jsem se chtěla zeptat zda neexistuje nějaké stažení pouze na koleno (na cestu do práce) vzhledem k tomu že nemůžu mít normální ortézu kvůli trombóze. S lékařem jsem domluvena na plastiku vazů a menisku, ale ček. doba je 3 měsíce....Děkuji

Odpověď odborníka:

Jsou různé druhy ortéz, od vyztužených po měkké, které by se vám hodily. Ortoped vám na obrázku může doporučitelné ortézy ukázat. Pokud by žádná nevyhovovala tak pokud máte elastickou bandáž na lýtko prodlužte tuto bandáž i na koleno a bude to asi nejlepší řešení. Jinak koleno chladit a pomalu rozcvičovat. Nejlépe poradí na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: