Úraz kolena

Dobry den, mal som uraz kolena, vysledok MR je: Totálna ruptúra med. retinakula. Distenzia až parciálna lézia ACL. Parciálna lézia proxim. MCL Edém kostnej drene lat. kondylu femuru- postkontúzne v.s. Tektuina suprapatelárne- hemartroz v.s. Prosim Vas o radu, ako mam dalej postupovat v liecbe. Bude potrebna operacia kolena? Momentalne mam 3 tyzden ortezu, vysledok z MR mam az 3.tyzden po uraze. Dakujem

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o krevní výron kolena měl by být z větší části odstraněn, punkcí kolena, drobný výron kolena je příznivý pro hojení poraněných struktur. Ostatní změny, částečné porušení zkřížených vazů, samozřejmě záleží na rozsahu, by se měly zhojit bez operace konservativní cestou.. Dostatečně dlouhé znehybnění a následná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Následná lázeňská léčba je vhodná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: