Úraz kolene

dobrý den,mám dotaz,v sobotu jsem špatně doskočila na nohu a následkem toho se mi asi podvrtlo koleno,ráno následoval rtg bez nálezu,jinak diagnoza je S834 otok na mediální straně,následovala bandáž.včera jsem musela na odstranění 40ml serosangov výpotku.a opět bandáž.i přes ledování a klid,se mi dnes koleno opět naplnilo,mám počkat jestli se to nevstřebá nebo mám jít hned a lékař zvažuje pokud se to do týdne nezlepší ASC vyšetření,je dobré z tím čekat týden?kdybych šla dříve na ASC mohla by se zkrátit léčba?na nohu nedošlapuji a nemohu ji skrčit.a jak je dlouhá pr.neschopnost v případě že pracuji jako prodavačka a jsem celí den na nohou a ze zátěží těšších beden.děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o větší výpotek spojený s krví došlo asi přece jen k poranění vnitřní struktury. Ta by se dala identifikovat jen vyšetřením magnetickou rezonancí se kterou se ale běžně opravdu nespěchá. Výpotek je třeba punktovat pokud je větší a není pro množství schopen rychlého vstřebání. Může se jednat, že budete mit 2 nebo 3 punkce. Artroskopie není záležitost okamžitého provedení. ASK v akutním stavu je méně přehledná, spíše se provede nepřesně a je spojena s větším, nebezpečím infekce. Artroskopie se témř vždy provádí s odstupem. Chlad na koleno , klid a rada lékaře při kontrole..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: