Úraz kolene

Před 14 dny měl můj syn úraz kolene, kdy mu brankář při zápase prolomil koleno dozadu. Lékař provedl punkci 50 ml krve bez příměsi, po 2 dnech 20 ml synovie s krevní příměsí. Prosím o vysvětlení závěru lékaře : Lachman a vnitří postr. vaz více, menisk. příznaky neg., hemartros genus 1.sin. v regresi, stp,rpt. PZV a VPV kolene vlevo. Koleno syna stále bolí, zatím máme rehabilitace, Vyšetření bylo zatím jen rtg. Prosím o informaci o dalším možném postupu v léčbě. Děkuji

Odpověď odborníka:

Podle vyšetření se může a zřejmě jedná o poranění, přerušení, předního zkříženého vazu, vnitřního postaranního vazu kolena, poranění menisků je méně pravděpodobné, ale není vyloučené. Zálěží kolik je synovi roků. Standartní postup je zklidnění stavu, zhodnocení stability nebo nestability kolena. Při nestabilitě kolena potom artroskopie a provedení plastiky předního zkříženého vazu a ošetření případně poraněného menisku. U velmi mladých lidí se většinou plastika předního zkříženého vazu akutně neprovádí. Obrátíte se na svého chirurga nebo ortopeda k další léčbě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Odstranění klíštěte v deseti krocích
Články: Odstranění klíštěte v deseti krocích
Správné odstranění klíštěte...
67% mužů po padesátce trpí poruchami erekce, ale jen 10% je řeší!
Život se stomií a mýty, které ho provázejí
Články: Život se stomií a mýty, které ho provázejí
Život stomiků rozhodně není...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Články: Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Ne všichni si dostatečně...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: