Úraz kolene dg.s834

DOBRÝ DEN, LÉČÍM SE NA CHIR.AMB. PŘES MĚSÍC,PODLE DIAGNOZY SE MI VYMKNULO KOLENO A MÁM NATAŽENÉ VAZY,DVAKRÁT MI DĚLALI PUNKCI S PŘÍMĚSÍ KRVE JEN,NASADILY ORTÉZU. PO 4 TÝDNECH MÁM NOHU ROZCVIČOVAT A ZATĚŽOVAT,NETUŠILA JSEM JAK TAK JEN PO DOMÁCKU PÁR CVIKŮ A CHOZENÍ BEZ ORTÉZY JEN DOMA.PO 5 TÝDNU KONTROLY MI BYLY NAPSÁNY RHB A MAGNETY.MÁM PROBLÉM KOLENO SKRČÍM DO URČITÉ ÚROVNĚ A PAK JE UŽ VELKÁ BOLEST A TAKOVÝ TLAK ŽE TO DÁL NEJDE,KOLENO JE STÁLE OPROTI ZDRAVÉMU VĚTŠÍ A VYPOUKLÉ A NA STRANĚ JE ZVĚTŠENÉ. NIKDO NIKDY KOLENA NEPOROVNÁVAL,NEBOT VYŠETŘUJÍ VŽDY JEN TO PORANĚNÉ. DO STRAN JI MŮŽU VYTOČIT ,NEJDE JEN SKRČIT A PŘITÁHNOUT BEZ BOLESTI.POKUD LEŽÍM NA BŘIŠE A NOHY ZAPŘU O ŠPIČKY PRSTŮ A SNAŽÍM SE KOLENO ZVEDNOUT OD PODLOŽKY TAK SE MI TO PODAŘÍ NEPATRNĚ ODLEPIT OD PODLOŽKY ALE NENÍ TO VŮBEC BOLESTIVÉ,ALE ZNEPOKOJUJE MĚ TO.NEVÍM SI RADY,PŘEMÝŠLÍM I ZAJÍT K ORTOPEDOVI NEŽ ZŮSTAT V RUKÁCH CHIRURGŮ.PROSÍM O VÁŠ NÁZOR A RADU. DĚKUJI MOC.S POZDRAVEM

Odpověď odborníka:

Dporučuji skutečně ortopedickou kontrolu, zhodnocení stavu kolena klinickým vyšetřením. Zřejmě kvůli porušenému zkříženému vazu nebo menisku bude na místě provedení vyšetření magnetickou rezonancí. Podle výsledku vyšetření potom další postup. Zřejmě artroskopie kolena s ošetřením,. Odstup aplikace artroskopie od úrazu, časový odstup, je na místě. Vyhledejte ortopedickou ambulanci nebo požádejte chirurga o uvedený postup, alespoň odeslání na provedení MR.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: