Úraz kolene, otok - nemožnost chůze

Dobrý den, Obracím se na Vás s tímto dotazem: Před 2 měsíci jsem spadla na levé koleno. Absolvovala jsem ortopedické vyšetření a následný rentgen, kde se ukázalo pod kolenem obrovské tukové těleso, dále zde byla velká bolest zevního kolenního vazu. Po další kontrole na ortopedii mi byla napsána rhb. eletroléčba. Bohužel mi otok ani po skoro 2 měsících neodezněl (prontoflex - spray, ibalgin - gel) a stále je značně omezená celková hybnost v koleni (problémy s propnutím kolene) a celková problémová chůze a pohyb. Jsem po DMO (pravé koleno) a zhoršila se mi v levém koleni i spasticita. Bude nutná opět návštěva ortopeda, nebo stačí zahájit rehabilitaci, i přesto, že mi otok zcela neopadl? Mám strach, abych si svůj stav ještě více nezhoršila a nepřestala chodit úplně. Před úrazem jsem začala pravidelnou rehabilitaci Bobathovou metodou (z tohoto důvodu mi nebyla napsána další rehabilitace). K době následné rehabilitace po úrazu se mi na ortopedii nějak nevyjádřili. Můžete mi prosím poradit? Předem děkuji za odpověď. S Pozdravem Jana Milčická.

Odpověď odborníka:

Rehabilitace je ve vašem příadě vžy užitečná. Stran kolena je třeba upřesnit diagnozu a pokud se stav nelepší, je třeba diagnozu upřesnit ve vyšetření měkkých částí kolena, meniskus a zkřížený vaz. Požádejte svého ortopeda o provedení vyšetření magnetickou rezonancí, kde se stav upřesní. Podle výsledku potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: