Úraz kotníku

Dobrý den, mám na Vás dotaz, je mi 17, 20. září jsem spadla ze schodů, noha okamžitě otekla na vnější straně kotníku. Na chirurgické ambulanci mi lékaž řekl, že mám výron a s elastickým obinadlem a berlemi, po týdnu (noha stále bolela) jsem dostala sádrovou dlahu, po dalším týdnu mi jí sundali a dali ortézu (malou, vešla se do boty..), po dalším týdnu jsem mohla chodit bez omezení, na tělocvik jsem mohla po dalších 3 týdnech. Od tělocviku, který jsme ve škole měli, noha bolela o to víc a tak jsem šla k ortopedovi. Ten mi řekl, že mám prasklý vaz a do zprávy napsal st.p.distorsionem ATC l.sin.-laesio LFTA a řekl, že je možná i plastika přetřeného vazu a tak jsem se chtěla zeptat, jaká je pravděpodobnost, že přece jen na tu plastiku budu muset jít, jestli nění nějaká jiná možnost, děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Záleží na vyšetření a nálezu na hleznu. I když postup byl nepochybně správný, přece jenom dávám přednost staré klasické sádře na dobu 5-6 týdnů. Operačně se plastika vazu v hleznu dělá zcela vyjímečně a to hned po úraze. nyní by se mělo hlezno zhojit, je třeba , ale užívat delší dobu ortézu a hlezno nepřetěžovat.O skutečné ruptuře vazu, která není příliš častá je možno se přesvědčit některými vyšetřovacími metodami, například drženým rtg snímkem hlezna.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x